Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Brand3
Efter branden. Polisen har spärrat av lägenheten för en teknisk undersökning.

Pappan räddade sin familj från branden

En brand bröt ut i en lägenhet på Timmermansvägen på måndagskvällen. Wasim Mesaads sexåriga dotter hade gömt sig under sängen och han fick springa tillbaka in efter henne.

Det var sent på måndagskvällen som Wasim Mesaad, trebarnsfar, upptäckte att det brann i lägenheten på Timmermansvägen. Han skyndade sig att börja sätta sin familj i säkerhet – flickvännen och två av barnen, en femåring och en 17-åring. Men den sexåriga dottern fick han leta efter.

LÄS MER: Lägenhet totalförstörd i brand

– Hon hade gömt sig under sängen för hon var så rädd. Jag bar ut henne, och sedan var alla räddade och jag lämnade allt i lägenheten och ringde räddningstjänsten, säger han.

Ingen i familjen blev skadad, men de blev chockade av händelsen. Wasim Maseed vet inte hur branden startade.

– Nej, polisen har spärrat av och tittar på lägenheten just nu.

När vi talar i telefon på onsdagen är han för omskakad för att vilja träffas. Men han berättar att de fått ett nytt tillfälligt boende av Strömstadsbyggen.

– Vi har fått en lägenhet med två rum och kök. Folk jag känner har lånat oss möbler och de har varit väldigt snälla. Men min lilla dotter är fortfarande rädd, jag måste trösta henne.

– Det var en riktig katastrof, avslutar Wasim Maseed.

Det var vid 23-tiden på måndagen räddningstjänsten kallades till lägenheten på Timmermansvägen i centrala Strömstad. Det var då en fullt utvecklad brand och trappuppgången var rökfylld.

– När vi fick larmet såg ett vittne hur lågor slog ut från lägenheten, bekräftar polisens pressinformatör i Väst, Thomas Fuxborg.

Hela lägenheten blev totalförstörd och även en lägenhet ovanför blev förstörd, rökskadad.

– Alla klarade sig oskadda, men de var chockade såklart, säger Hans König, och tillägger:

– Även bostaden ovanför skadades av röken, berättar polisens pressinformatör.

Räddningstjänsten kämpade för att släcka branden så fort som möjligt. Trots brandmännens insatser så blev lägenheten helt utbrunnen.

Brandorsaken är ännu oklar. Polisen har nu spärrat av platsen och kommer genomföra en teknisk undersökning.

– Vi har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, men den tekniska undersökningen kommer att utvisa om det möjligtvis begåtts något brott eller inte, säger Thomas Fuxborg.

Ingen utredare har dock tillsatts vid polisen ännu, berättar Johan Hilding, gruppchef vid Strömstadspolisen.

– De har mycket annat att jobba med för tillfället, jag tror att den initiala bedömningen var att detta inte var något akut. Så det sker ingenting förrän i början på nästa vecka, det är i alla fall vad jag tror.