Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

IMG_7288
Optimistisk. Jonny Moen, etableringschef för Mudo, hoppas Edge gym ska öppna 1 maj. – Om allt går som det ska öppnar vi då, säger han.

Nytt gymkoncept öppnar i Strömstad

Kampsport och tradionellt gym för hela familjen. Under våren kan strömstadsborna ta del av ett nytt träningsupplägg när Edge gym öppnar i staden. Etableringschef Jonny Moen har höga förväntningar på satsningen.

Det är norska motionsföretaget Mudo som öppnar en kombinerad gym- och kampsportsstudio på Prästängen. Konceptet är etablerat i Norge och det finns 32 anläggningar i landet där barn, unga och vuxna har möjlighet att varva kampsportträning i grenar som taekwondo och hapkido med traditionellt gymutövande – en unik kombination som ska vara till för hela familjen, enligt Jonny Moen, etableringschef.

– Vi har haft stor succé med konceptet i Norge. Det här är också en nisch som skiljer sig från andra träningskoncept. På den tuffa norska träningsmarknaden har det fungerat väldigt bra, säger han.

I Sverige kommer träningsanläggningarna att gå under namnet Edge gym och Sundsvall och Strömstad blir pilotstäder.

– Det som gör Mudo och Edge unikt är att vi är ett traditionellt gym men i träningssalen, där andra gym till exempel har spinning eller aerobics, har vi kampsport. Vi har väldigt mycket barn och ungdomar som tränar hos oss. Vi har barn från fem år och uppåt som tränar taekwondo och i Norge heter det konceptet Tiger, säger Jonny Moen.

Han understryker att inslaget med kampsport är ett familjekoncept.

– Väldigt många av föräldrarna som har kört barnen till taekwondo- och kickboxningsträningen har vi också senare fått som kunder i gymmet. Det här är ett gym med kampsport som tillägg – och inte tvärtom.

Jonny Moen har höga förväntningar på satsningen i Strömstad.

– Vi har gjort en del efterforskningar och känner en del folk i Strömstad. Vi tror detta är ett utbud som kommer passa väldigt bra in i staden. Speciellt eftersom utbudet passar de yngre väldigt bra.

Nu letar företaget efter en driftansvarig på Edge gym, som ersätter Nordic Wellness som flyttar till Oslovägen.

– Vi letar efter en person som har bra lokalkännedom, förankring i Strömstad, som ska äga och driva Edge gym, säger Moen.