Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/6
ANNONS ▼

Misstänkte mördaren begärs häktad

I fredags kväll hittades en 70-årig kvinna död i ett skogsparti söder om Strömstad. En man i 35-årsåldern begärdes häktad på måndagen, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Det var vid 21-tiden i fredags som den avlidna kvinnan hittades utomhus vid en fastighet i Rossöområdet. Initiala uppgifter talade om att hon skulle ha varit nedgrävd, men det är inget som polisen har velat kommentera. Ett par timmar senare, klockan 01.59, anhölls en man född 1981 på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den högre misstankegraden. Annika Collin, pressansvarig på Åklagarmyndigheten, uppgav vid lunchtid på söndagen att kvinnan var identifierad och att mannen i polisförhör uppgett att han har dödat henne.

– Han säger att han har bragt kvinnan om livet, men han förnekar brott.

Samtidigt bekräftades också att den anhållne mannen är en nära anhörig till den avlidna kvinnan, men på vilket sätt vill varken åklagaren eller den misstänkte mannens advokat gå in på.

– Jag uttalar mig inte om några eventuella relationer mellan min klient och den döda. Enligt uppgifter som kommit fram i utredningen är han norsk medborgare, men vilken inställning han har till det misstänkta brottet kommer jag att berätta om vid en eventuell häktningsförhandling, säger mannens advokat Peter Ekelund.

På måndagseftermiddagen fattade kammaråklagare Robert Beckard beslut om att begära mannen häktad.

– Han är fortsatt på sannolika skäl misstänkt för mord, säger Beckard till Strömstads Tidning.

Under helgen fanns polisens tekniker på plats i den aktuella terrängen. Boende i området observerade också en polishelikopter som cirkulerade över platsen. Först under söndagen hävdes avspärrningarna. I nuläget inväntar man resultaten av brottsplatsundersökningen samt den rättsmedicinska undersökningen.

– Det kommer att ta några dagar. Vi räknar med att ha resultaten av den tekniska undersökningen i slutet av veckan, alternativt i början på nästa vecka, säger kriminalkommissarie Sten-Rune Timmersjö som under måndagsmorgonen fick ärendet på sitt bord.

Enligt uppgifter skulle 35-åringen själv ha larmat polisen.

– Det är inget som jag kan kommentera.