Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

läkarhus2
Sista refrängen. I början av nästa år flyttar Strömstad Läkarhus från sina befintliga lokaler i Strömstads sjukhus.

Läkarhuset får ny ägare och nya lokaler

Förra veckan stod det klart att vårdföretaget Capio köper Backa Läkarhus AB där Strömstad Läkarhus ingår. Parallellt med ägarbytet planerar också vårdcentralen för en flytt till nya lokaler.

Det var i mitten av förra veckan som det stod klart att Capio Närsjukvård köper Backa Läkarhus AB. Under måndagen var Capios närsjukvårdschef på plats i Strömstad för att informera personalen på vårdcentralen vad ägarbytet kommer innebära. Enligt Per Midtvedt, verksamhetsansvarig på Strömstad Läkarhus, handlar det om små förändringar.

– Det kommer inte bli någon större skillnad i verksamheten eller i organisationen. Det finns mycket likheter mellan Capio och Backa, de har samma mål och samma sätt att jobba, säger Per Midvedt som även i framtiden blir kvar som verksamhetschef för Strömstad Läkarhus.

Han berättar att vårdcentralen kommer behålla all sin personal och fortsätta arbeta på samma sätt som tidigare.

– Det blir ingen förändring alls när det kommer till personalen. Skillnaden i arbetet är att vi får ta del av Capios upparbetade strukturer och rutiner som vi inte haft tillgång till tidigare.

Enligt Marlene Midtvedt som är biträdande verksamhetschef på Strömstad läkarhus kommer vårdcentralen fortsätta styras lokalt.

– Jag tror inte att det finns två Capio-vårdcentraler som är likadana. Man anpassar verksamheterna efter de förutsättningar och behov som finns på platsen, säger hon.

Förutom ägarbytet ska också Strömstad Läkarhus snart flytta till nya lokaler. Sista mars 2018 går hyresavtalet på Strömstad sjukhus ut och senast då ska verksamheten vara på plats i nyrenoverade lokaler som ligger centralt i Strömstad. 

Flytten hänger inte ihop med ägarbytet utan var planerad sedan tidigare.

– Det handlar om lokaler som är anpassade för en modern vårdcentral. Sjukhuset byggdes med den tidens standard och i dag jobbar vi på ett helt annat sätt. Som det ser ut i dag är de här lokalerna inte ändamålsenliga, säger Per Midtvedt.

Både rehabiliteringsavdelningen och företagshälsovården kommer följa med i flytten och förhoppningen är att även fler verksamheter ska rymmas på den nya adressen.

– Vi hoppas kunna få till ett hälsans hus i de nya lokalerna, säger Per Midtvedt.

Fakta: Capio Närsjukvård AB

Driver vårdenheter i Sverige, Norge, Tyskland och Frankrike

Har primärvård och rehabilitering på 87 platser i Sverige.

Sammanlagt är runt 750 000 patienter listade hos någon av Capios vårdcentraler i Sverige.

Se mer från - Strömstads Läkarhus