Lägenhet totalförstörd i brand

En brand bröt ut i en lägenhet på Timmermansvägen i Strömstad sent på måndagskvällen och en familj fick fly sin bostad. Se bilderna från platsen.

ANNONS
|

Räddningstjänsten larmades vid 23-tiden på måndagen till en lägenhet på Timmermansvägen i centrala Strömstad. Det var en fullt utvecklad brand och trappuppgången var rökfylld. I lägenheten bodde en familj på två vuxna och tre barn.

- De upptäckte branden och hann ta sig ut, berättar Hans König, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.

Lägenheten stod i brand och trapphuset var rökfyllt. – När vi fick larmet så såg ett vittne hur lågor slog ut från lägenheten, bekräftar polisens pressinformatör i Väst, Thomas Fuxborg.

Hela lägenheten blev totalförstörd och även en lägenhet intill blev förstörd, rökskadad. Däremot ska inga personer ha fått några fysiska skador.

ANNONS

- Alla klarade sig oskadda, men de var chockade såklart, säger Hans König.

Branden orsakade skador även på lägenheten ovanför.

– Så här långt vet vi att även bostaden ovanför skadades av röken, berättar polisens pressinformatör. Räddningstjänsten kämpade för att släcka branden så fort som möjligt. Trots brandmännens insatser så blev lägenheten helt utbrunnen.

– Det ska inte ha varit några personer i lägenheten. Så vad vi vet finns det inga personskador till följd av branden, menar Fuxborg. Brandorsaken är ännu oklar. Polisen har nu spärrat av platsen och kommer genomföra en teknisk undersökning.

– Vi har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, men den tekniska undersökningen kommer att utvisa om det möjligtvis begåtts något brott eller inte, avslutar polisens pressinformatör i Väst, Thomas Fuxborg.

ANNONS