Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Stroemstad vinter
Den här bilden är tagen i Södra hamnen i Strömstad i mitten av januari förra året. Nu väntas åter kyla dra in, men dock lyser snön med sin närvaro.

Kyla – men inte mycket till snö

Jul- och nyårshelgerna bjöd inte på något vinterväder, men med det nya året kommer kylan. Särskilt mycket snö är dock inte att vänta.

Enligt SMHI blev den sista dagen på 2016 osedvanligt varm i stora delar av landet. Men nu har det gråa och relativt ljumna nyårsvädret fått ge vika för lite kallare väderlek. Måndagen bjöd på några minusgrader och soligt väder, men även om snö väntas på andra håll i landet ser det ut att förbli barmark i Bohuslän. Åtminstone i början av veckan.

– På tisdag blir det ökad molnighet och nederbörd som sveper in mitt under dagen. Men samtidigt kommer något mildare luft och den nederbörd som kommer blir troligtvis regn, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

– Men kanske mot kvällen att det kan övergå till snöblandat. Annars är det främst under onsdagen som det ser ut att bli snö, fortsätter han.

Då kan det bli upp till tre centimeter snö i Bohuslän, mest inåt landet – närmast kusten smälter snön sannolikt bort. Kombinationen kyla och nordostliga vindar är vad som kan bilda en snökanon från Vänern. Men även om det blåser från nordväst blir det ingen snöyra.

– Vi har nordostliga vindar mot onsdag och torsdag och rätt så kallt, men det är inte tillräckligt för att Vänersnö ska uppstå.

På torsdagen väntas temperaturen sjunka ytterligare, och det kan bli ner mot nio minusgrader. Men till helgen väntas mildare väder igen.

– Det är lite varannandagsväder. Tendensen med det ganska ostadiga vädret ser ut att fortsätta även nästa vecka, säger Christoffer Hallgren.