Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Jagade tjuvar i natten

  En joggare på nattlig träningstur såg underliga hjulspår på bron bakom Asian Market. Strax därefter upptäckte han ett lastbilssläp med uppbrutna luckor.

  Det var natten till tisdag. När joggaren upptäckt inbrottet i bilen, som stod parkerad mittemot gymnasiet vid skateboardparken, larmade hen ytterligare en person. De väckte bilens chaufför som sov i förarsätet och ringde sedan polisen. Samtidigt närmade sig tre män på väg i riktning mot parkeringsplatsen.

  När de såg bilen och personerna utanför vände de och sprang tillbaka mot centrum. De två privatpersonerna tog upp jakten men hann inte ikapp.

  Polisen har en anmälan om inbrottet. Chauffören uppges ha sagt att han blivit utsatt för stöd under åtta av tio körningar mellan Sverige och Norge.

  Det låter otroligt mycket, anser Johan Hilding vid Strömstadspolisen. Däremot intygar han att inbrott i lastbilar är ett stort problem.

   - Inbrott i bilar när chaufförerna sover har varit ett problem i flera år, särskilt på rastplatser vid E6, säger han och tar Femstenaberg som ett exempel.

  Bilen i Strömstad hade inredningsprodukter i lasten. En del av lådorna fanns utspridda utanför bilen, öppnade. Troligen har de inte ansetts värdefulla nog att stjäla.

  - Transporter med hemelektronik är däremot mer utsatta, säger Johan Hilding.