Inbrottsvåg i Strömstad

Många inbrott skedde utanför Strömstad under tisdagen – tre inbrott och ett försök till inbrott.

ANNONS
|

Det första inbrottsförsöket skedde vid 9-tiden på tisdagsmorgonen, då en fönsterruta krossades i ett hus i Hogdal. Inbrottstjuvarna hann dock inte ta sig in. Den boende i huset vaknade av att rutan krossades och när han rörde sig i huset stack inbrottstjuvarna från platsen.

Vid 13.22 på tisdagen ringer en fastighetsägare polisen från Skågelid på vägen ut mot Näsinge. Han har haft snickare vid huset, när de kom dit upptäckte de att det varit inbrott. Det kan ha skett mellan söndag och tisdag. Det är ännu oklart vad som blivit stulet.

I Rogstad kom en fastighetsägare hem vid 13.45 och upptäckte att det varit inbrott i ett förråd, där man stulit verktyg och maskiner. Det kan ha skett mellan lördag och tisdag.

ANNONS

Slutligen ringde ett vaktbolag polisen vid 22.17 på tisdagskvällen. Väktare hade genom övervakningskameror sett att två män rörde sig inne i en verkstadslokal i Nordby. Polis larmas och när patrullen anländer ser de att en dörr är uppbruten. Då var tjuvarna dock inte kvar på platsen.

Polisen pratar med vittnen som sett en bil, och en anmälan om grov stöld genom inbrott skrivs. Det är oklart vad som stulits.

ANNONS