Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Nordic Wellness 1
Öppnar i morgon. Dan Ekberg, ansvarig för bygget, och Sanja Gohlke, föreståndare för Nordic Wellness i Strömstad, har slitit in i det sista.

Flyttar in i nya större lokaler

Gymmet Nordic Wellness flyttar från Prästängen till Oslovägen – och blir snart grannar med vårdcentralen.

För ett par år sedan var det godisbutik i lokalerna. Nu blir det motsatsen, kan man säga, när gymmet Nordic Wellness flyttar in från industriområdet på Prästängen.

– Vi har legat lite avsides på Prästängen och detta känns mer centralt och tillgängligt för våra medlemmar, samtidigt som vi får mer utrymme, säger föreståndaren Sanja Gohlke.

Byggarna har slitit in i det sista för att gymmet ska kunna öppna nu på fredag.

– Det har varit en utmaning, vi började den 10 januari så det har varit kort byggtid. Glasmästaren kommer i morgon (onsdag) så det är jobb in i det sista. Men vi hinner klart till på fredag, säger Dan Ekberg som är ansvarig för bygget.

På insidan är det större än det ser ut från utsidan. Det är rader av spinningcyklar, löpband, fasta träningsmaskiner och i ena hörnet av lokalen en cafédel. På övervåningen ligger bland annat rummen för gruppträning. I ett hörn finns också en barnavdelning där barnen kan leka medan föräldrarna tränar.

Gymmet är på 1 000 kvadratmeter, större än den tidigare lokalen på Prästängen. Hyran blir något högre än tidigare, men Sanja Gohlke räknar med att det med det nya läget kan bli fler medlemmar.

– Jag tror det kan bli fler spontanbesök också när vi finns här.

Nordic Wellness har redan ett samarbete med Strömstads Läkarhus, som skriver ut fysisk aktivitet på recept till en del av sina patienter. Det samarbetet kan öka nu när verksamheterna snart kommer att finnas i samma byggnad. I januari stod det klart att Capio Närsjukvård köper Läkarhuset och senast om ett år ska vårdcentralen flytta till Oslovägen.

– Det kommer att ge positiva effekter för oss. Det blir ett Hälsans hus, och det kan ge ett helhetstänk kring det som har med kroppen och hälsan att göra, säger Sanja Gohlke.

Hon har varit föreståndare på gymmet sedan i februari förra året. Nordic Wellness är en av Sveriges största gymkedjor med 140 klubbar runtom i Sverige.

– I Strömstad sticker vi ut genom att vi till skillnad från de flesta orter i Sverige har högsäsong på sommaren. Det ställer höga krav att hitta personal som kan jobba under den perioden, säger Sanja Gohlke.

Det är bara två fast anställda i personalen, men man har anställt mer visstidspersonal.

– Vi har runt 20 personer som jobbar här. Det märks att vi växer. Nu ska det bli kul att komma igång. Vi som är instruktörer har inte kunnat hålla några pass under byggtiden, vi har fått vila och ladda för öppningen, säger Sanja Gohlke.