Vy över torget.
Vy över torget.

"Cykelstråk är prio ett"

Strömstads centrum står inför betydande förändringar. Enligt den plan som nu är under arbete ska centrum moderniseras och göras mer attraktivt, samtidigt som man tar till vara stadens kulturella arv. Prio ett är att skapa cykelstråk genom centrum.

ANNONS
|

Ett förslag till centrumplan bereds just nu inom kommunen, med tekniska nämndens presidium som styrgrupp. Planen berör Södra Hamngatan, torget, Badhusgatan och Plagen.

Åsa Torstensson (C), ordförande i tekniska nämnden, säger att arbetet nu tar en liten paus över sommaren för att sedan ta ny fart till hösten.

– Prio ett är att ta fram ett cykelstråk som ska gå genom centrum och binda ihop de cykelvägar vi redan har, där man tryggt kan ta sig fram på cykel. Vi har stått vid torget och pratat med folk, och där har vi fått till oss att man cyklar kors och tvärs.

ANNONS

Med start i dagens tidning påbörjar nu Strömstads Tidning en artikelserie om Strömstads centrum. Den kommer att fortsätta i flera delar och vi kommer bland annat att dissekera centrumplanen närmare.

Är du engagerad i frågan om utvecklingen av centrum? Hör av dig till oss så kan vi gå vidare med dina tankar och idéer nästa vecka.

Ring till Jakob Simonson på 0526-62410 eller 0736-716754, eller mejla till jakob.simonson@stnb.se. Marita Adamsson har nummer 0526-62402 och mejladress marita.adamsson@stnb.se.

ANNONS