Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/8
ANNONS ▼

Åtalas för misshandel som kunde ha dödat

Skallfrakturer och hjärnblödning blev följden för en man som slogs ner på en gata i centrala Strömstad. Skadorna var livshotande. Nu åtalas en man i 30-årsåldern för misshandeln samt en rad andra brott.

Det var i april förra året som en ung man var på väg hem från krogen och på Västra Klevgatan mötte han en man och en kvinna. Bråk uppstod och den unge mannen blev slagen i ansiktet så att han föll bakåt. Han slog huvudet i gatstenen så illa att skallen sprack och fick föras till Näl med allvarliga skador. Förutom frakturerna och blödningen i hjärnan fick han även hjärnskakning och hörselnedsättning, läkarbedömningen var att skadorna var livshotande.

Nu misstänks en strömstadsbo i 30-årsåldern för misshandeln. Denne nekar dock till brott. Strömstadsbon misstänks också för stöld genom inbrott, flera fall av häleri, bedrägeri, flera trafikbrott, flera narkotikabrott och brott mot strålskyddslagen, och åtalas på sammanlagt 15 punkter.

Det handlar bland annat om att han ska ha varit i befattning med stulna guldsmycken, stulna mobiltelefoner och stulen elektronik. Han ska ha använt en annan persons swishkonto och personliga bank-ID och fört över pengar till sitt eget konto, han ska ha innehaft en stark laserpekare och han ska i januari i år ha gjort inbrott i en bostad i Skee där han misstänks ha stulit bankkort, mobiltelefoner och branddetektorer. Han har i förhör erkänt häleri av mobiltelefoner men nekar övrigt till ovanstående.

I september gjorde polisen ett tillslag i mannens hem, och avbröt då vad polisen förmodade var en pågående narkotikaaffär. Vid tillfället befann sig flera personer i bostaden, som enligt polisen luktade tydligt av cannabis. Olika typer av narkotika påträffas på flera håll i bostaden, till exempel marijuana och hasch i plastpåsar, amfetaminlösning i en flaska.

Totalt beslagtogs drygt 57 gram cannabis och cannabisharts, drygt ett halvt gram amfetamin i pulverform och cirka en halvliter flytande amfetaminlösning samt två narkotikaklassade tabletter. Strömstadsbon har erkänt narkotikainnehav, men nekar till att ha sålt narkotika.