Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Svämmade över. Vattnet steg på flera håll i vårt område, bland annat i Grebbestads hamn.
Svämmade över. Vattnet steg på flera håll i vårt område, bland annat i Grebbestads hamn.

Strömavbrott i orkanens spår

Ovädret har lett till flera strömavbrott i Tanum på kvällen och morgonen. Inga större skador rapporteras annars efter onsdagens orkan.

Vid 19-tiden föll träd över en ledning utanför Tanumshede och orsakade strömavbrott för 173 hushåll. Ellevios tekniker ryckte ut och felet var avhjälpt vid midnatt.

På morgonen var det dags igen. Vid 07.19 bröts strömmen för 114 hushåll i Tanum, orsaken än så länge okänd. Tekniker är på väg och felet beräknas vara löst vid 11.20, enligt Ellevio.

Tidigt på onsdagen blev ett antal hushåll utan ström. I Tanum var det Kville och Bottna som var värst drabbat. Totalt blev drygt 300 hushåll strömlösa i Kville. Orsaken var även där att ett träd hade fallit över en ledning. 

Några större skador rapporteras annars inte i stormens spår, trots att det enligt vädertjänsten Foreca under onsdagen blåste omkring 30 meter i sekunden på Nordkoster och Väderöarna. Vid lunchtid kulminerade stormvindarna och den högsta mätningen låg på 33 meter i sekunden, vilket är orkanstyrka.

Tågtrafiken stoppades på Bohusbanan mellan Uddevalla och Strömstad under onsdagen men idag ska tågen gå som vanligt igen.