Kurt Berg, Daniel Andresen och Roger Karlsson stänger av vattenledningen från vattentornet efter att den sprungit läck.
Kurt Berg, Daniel Andresen och Roger Karlsson stänger av vattenledningen från vattentornet efter att den sprungit läck.

Stor vattenläcka i Strömstad

En akut vattenläcka har uppstått vid vattentornet i Strömstad. Ledningen är avstängd under reparationsarbetet. Än så länge räknar kommunen inte med att behöva köra ut vatten.

ANNONS
|

Det har inträffat en akut vattenläcka vid vattentornet i Strömstad. Kommunen skriver på sin hemsida att de arbetar för att få åtgärdad läckan så fort som möjlighet. Större delar av Strömstads kommuns vattenförsörjning kommer vara begränsad vilket medför att delar kan bli utan vatten eller delvis utan vatten. Kommunen beräknar att detta skall göras mellan kl. 14:00 och 19:00 och uppmanar Strömstadsborna att vara sparsamma med vattnet. Efter avslutat arbete kan vattnet vara missfärgat och innehålla luft.Detta är inte farligt, skriver kommunen: "Spola tills rent vatten kommer, detta kan ta en stund. Vi gör allt för att korta ner lagningstiden."

ANNONS

Det är en ledning ut från vattentornet som gått av, förklarar Jeanette Andersson, kommunikatör vid va-avdelningen.

Det rinner som en bäck över marken, men sprutar inte ut vatten. Läckan berör i stort sett hela tätorten, men tekniska kontoret hoppas att ingen ska behöva bli helt utan vatten.

- Men trycket i kranarna kommer att variera, säger Jeanette Andersson.

Kommunen bedömer än så länge att läckan ska kunna repareras utan att vatten behöver köras ut med tankvagnar.

Ledningen som gått sönder har nu stängts av under reparationsarbetet.

- Det är sånt som händer, det är gamla ledningar. Det står nog inte på så länge förrän det här är fixat, säger Roger Karlsson på kommunens VA-avdelning på plats vid vattentornet.

ANNONS