Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/3
ANNONS ▼

Ställer ut Strömstadmiljöer

Under påsken 2015 ställde han ut i Lokstallet med färgrika porträtt. Denna påsk håller Anders Forsberg vernissage igen, denna gång med "Hus till salu".

Det är fortsatt färgrikt på väggarna när Strömstadkonstnären Anders Forsberg ställer ut sina senaste verk. Vernissagen hålls sedan påskafton i hans ateljé vid Werners i centrum.

– Jag vill fortfarande uttrycka mig koloristiskt, men denna gång har jag målat miljöer, säger Anders Forsberg.

Utställningens namn, "Hus till salu", har hans syster kommit på.

– Det är ju hus på de flesta av verken, men jag väljer att kalla det miljöer.

På dukarna har oljan i grova drag tolkat Strömstadsmiljöer från hans minne. Men också helt påhittade miljöer.

– Jag har målat i stort sett alla tavlor här inne i ateljén, så jag har fått använda mitt minnet, det är inte rena avbildningar.

Sedan i somras har han målat tavlorna och när antalet blev så pass många kom påtryckningar från anhöriga att han borde ställa ut. Och så blev det. Under påskhelgen, och eventuellt fortsatt resten av kommande vecka, finns verken att beskåda.

På påskafton när vernissagen invigdes var det en god ström besökare som påtalade sin uppskattning personligen till Anders Forsberg.

– Det känns som att jag har återkommande besökare som gillar när jag kommer med något nytt. Sen så hoppas jag såklart på att få spridning på grejerna, att folk även vill köpa tavlorna. Så jag inte behöver stoppa ner allt i kökssoffan, säger Anders Forsberg.