Så var midsommarhelgen i Strömstad och Tanum

Ett tiotal fall av fylleri och få grova brott. Så sammanfattar polisen midsommarhelgen i Strömstad och Tanum.

ANNONS
|

Kanske spelade vädret en viktig roll sett till antalet brott under midsommarhelgen. Polisens presstalesperson i Väst, Jenny Widén uppger att helgen generellt sett har varit väldigt lugn.

– Det har mest varit fylla och få grova brott än så länge. På midsommaraftonen omhändertogs ett 40-tal fyllerister längs Bohuskusten, på midsommardagen låg siffran omkring 60 personer, så vädret kan ha spelat in.

Helgen i Strömstad och Tanum sammanfattas av ett tiotal fall av fylleri. Stökigast var det i Grebbestad. Strax innan 01 natten till midsommardagen ska en person ha slagit till en ordningsvakt i ansiktet på en restaurang, och personen greps senare. Strax efteråt fick polisen in en anmälan om misshandel, där en man ska ha slagit en kvinna.

ANNONS

– Det kan ha rört sig om ett relationsdrama och mannen grips, berättar Jenny Widén.

Strax innan 02-tiden samma natt upprättades en anmälan om sedlighetsbrott, då en man ska ha ofredat en kvinna sexuellt genom att tafsa på henne. Flera timmar senare, vid 15-tiden på eftermiddagen upptäcktes ett inbrott i Lur. Det var en verktygsbod intill en sommarstuga som hade haft påhälsning, och verktyg och maskiner hade stulits.

ANNONS