Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Rygge mörk flygplan

Rygge öppnar inte 2017

Rygge Airport meddelar nu att de gett upp om att lyckas återöppna Rygge flygplats till våren. Det kan tidigast bli 2018. Bolaget har inte lyckats träffa avtal med de gamla ägarna om att ta över terminalbyggnaden.

Norra Bohusläns närmaste flygplats Moss Lufthavn Rygge stängde i slutet av oktober i år som en följd av att Ryanair drog sig ur, lågprisbolaget som stod för majoriteten av Rygges flygningar.

Bolaget Rygge Airport AS bildades när det blev klart att flygplatsen skulle stänga. Sedan dess har det nya bolaget arbetat för att återöppna flygplatsen den 1 april 2017.

I ett pressmeddelande från Rygge Airport läggs skulden på bolaget som hittills drivit flygplatsen, Rygge Sivile Lufthavn (RSL). Huvudägarna bakom RSL är Olav Thon och Orkla.

"Orsaken till den inställda uppstarten är att Rygge Airport inte har fått tillgång till terminalbyggnaden", står det i pressmeddelandet.

– Rygge Airport har hittills bara träffat avtal med den ena parten, Försvaret, och inte den andra parten, Rygge Sivile Lufthavn AS, som äger terminalbyggnaden, säger bolagets direktör Knut R Johannessen i en kommentar till Halden Arbeiderblad.

Han lägger till att alla krafter som önskar en fortsatt flygplats på Rygge inte har samlat sig till ett gemensamt krafttag.

– Inga flygbolag kan knyta sin flotta eller flygschema till Rygge innan det finns ett avtal om att Rygge Airport får tillgång till terminalbyggnaden som krävs för att driva flygplatsen, säger Knut R Johannessen.

Se mer från - Rygge flygplats