Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/26
ANNONS ▼

Prins Oscar fyller ett - så ska han firas

I dag fyller Prins Oscar ett år! Och lillprinsen kommer att firas på hemmaplan – efter sex veckor i USA. – Ja, det är trevligt att de är tillbaka. Vi är väldigt glada för familjen. Inte bara lilla Estelle, utan också hennes lillebror, berättar Drottning Silvia för Expressen.

 

I kungafamiljen avlöser födelsedagarna varandra. Förra måndagen blev Leonore 3 år och på torsdagen fyllde prinsessan Estelle 5 år. I dag är det dags för nästa kungabarn att bli ett år äldre – lillprinsen Oscar firar nämligen sin ettårsdag.

LÄS MER: Charmtrollet Estelle fyller fem - firas på resa

Oscar kommer att fira födelsedagen hemma. Han och mamma Victoria samt pappa Daniel har varit i Florida på semester i sex veckor. Men kronprinsfamiljen har inte varit utan kontakt med Sverige – enligt Expressen har Drottning Silvia pratat med dem under deras utlandsvistelse. Och hon är glad att de är hemma.
 – Ja, det är trevligt att de är tillbaka. Vi är väldigt glada för familjen. Inte bara lilla Estelle, utan också hennes lillebror, berättar hon för Expressen.

Presenten fortfarande hemlig

Vad Oscar kommer att få i present av mormor drottningen och morfar kungen är dock fortfarande hemligt.
– Vi är naturligtvis glada att lilla Oscar har födelsedag i morgon. Och morföräldrarna har tänkt sig en present men jag tänker inte berätta vad. Men det blir roligt, säger hon till Expressen.

LÄS MER: Här tar kungen bussen - i Göteborg

Drottning Silvia berättar också för Expressen hur snabbt Oscars utveckling gått. Och hon kan även se likheter mellan honom och föräldrarna.
– Han är liten krabat, föräldrarna är stolta men också morföräldrarna över att se den här utvecklingen. Det är roligt, en dag ser han ut som sin pappa och en annan dag som sin mamma. Så det är väldigt spännande. Det händer mycket nu.