Nya butiker har öppnat på Nordby

De senaste dagarna har två butiker och ett café öppnat på Nordby. – Nu har vi bara ett utrymme kvar att hyra ut, säger centerchefen Ståle Løvheim.

ANNONS
|

Det är klädbutikerna Flash och Big Box som tidigare i veckan öppnade i centret. Även café-kedjan Espresso House som redan finns i Gallerian i Strömstad öppnade i går på Nordby.

Det är den första butiken som Flash öppnar i norra Bohuslän.

– Vi har en längre tid haft ögonen på den här delen av landet och värderat olika möjligheter. Men vi kände att Nordby är den plats där shoppingen är starkast. Dessutom är vi inte etablerade i Norge än. Om vi märker att norrmännen uppskattar vårt koncept kan det här bli en inkörsport för oss att även öppna butiker i Norge, påpekar vd:n Fredrik Johansson.

ANNONS

Flash grundades 1968 och har butiken på Nordby är den 74:e i Sverige som man öppnar. Man har också två butiker i Finland och två i Danmark.

Ståle Løvheim är mycket nöjd med etableringarna:

– Det är alltid kul med nya butiker. Nu har vi bara ett utrymme kvar att hyra ut. Det är ett lager på 350 kvadratmeter som vi gör om till en butik. Annars är allt uthyrt nu.

Än har Nordby inte känt av någon förändring i norrmännens shoppingvanor:

– Nej, vi har en åtta procent högre omsättning hittills i år jämfört med förra året. Nu ska det bli spännande att se hur försäljningen blir inför påsk.

I år kommer påsken tidigt och Ståle Løvheim tror att en del norrmän hellre spenderar påsken uppe i fjällen än campar på andra sidan gränsen.

– Men samtidigt finns det många som sitter kvar hemma i Oslo som vi hoppas ska ta sig en shoppingtur till utlandet. Vi räknar med 40 000 besökare per dag nu under helgen och fram till påsk, säger han.

Centret har också utbyggnadsplaner. Den delen där Nordby supermarket låg förut vill man göra om till mer butiksyta. Men planerna går trögt på grund av att det är flera aktörer inblandade som vill bygga ut på olika delar på Nordby och Svinesund.

ANNONS

Kommunen jobbar med att ta fram en fördjupad översiktsplan för området, men först måste Trafikverket yttra sig och exploatörerna måste vara överens. Områdena där man vill bygga nya handelsområden är Nordby, Nordby skola och Svinesund.

ANNONS