Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Rygge framsida 2
Rygge flygplats.

Nya ägare vill öppna flygplatsen inom två år

Nu står det klart att Rygge Flygplats byter ägare. Det norska investeringssällskapet Jotunfjell Partners har köpt flygplatsen och siktar på att få den i drift inom två år.

Det var i tisdags som företaget Orkla, som till dess varit delägare i flygplatsen, gick ut med ett pressmeddelande om att de, tillsammans med de andra ägarna Thon Holding och Østfold Energi, säljer sina aktier i flygplatsen till Jotunfjell Partners.

– Vi är glada att vi har funnit en ny ägare som önskar att starta upp driften på Rygge flygplats, sa Håkan Mageli som är koncerndirektör på Orkla till NRK då.

Köpet innebär att Jotunfjell Partners tar över terminalbyggnaden och de andra anläggningarna på Rygge flygplats. I november förra året lades flygtrafiken ner från Rygge men de nya ägarna hoppas att få igång den inom två år

– Det kan hända att vi öppnar flygplatsen redan 2018 men det troliga är att det dröjer till 2019. Det är mycket jobb kvar innan vi är där, för att lyckas måste vi ha flyg och passagerare, säger Geir Arne Drangeid som är kommunikationsansvarig för Jotunfjell Partners.

Än så länge finns det inget avtal med något flygbolag men enligt Geir Arne Drangeid finns det flera intressenter.

– Vi ser stora möjligheter att göra något spännande på Rygge. Vi känner till flygplatsen väl efter att ha drivit butik där tidigare och har förhoppningar på flygplatsens framtid, säger han.