Norwegian vill fortsätta på Rygge

Norwegian-chefen Bjørn Kjos gör klart i en intervju med Moss Avis att han gärna ser Norwegian tillbaka på Rygge om flygplatsen öppnar igen.

ANNONS
|

Det var i samband med att Bjørn Kjos i dag presenterade tidernas bästa kvartalsresultat för flygbolaget Norwegian, ett nettoresultat på 993 miljoner norska kronor, som han kom med det uppmuntrande beskedet till bolaget Rygge Airport.

- Vi ser väldigt gärna att den flygplatsen kommer upp igen, för vi hade en massa flygningar på Rygge, säger Kjos till Moss Avis.

Han ger samtidigt ett råd till Rygge Airport för att de ska lyckas:

- Jag tror att de måste ha in en stor lågprisspelare för att få volym. Vi fixade inte att få tillräckligt med volym där ensamma. Så det är väldigt tråkigt att Ryanair lämnade Rygge för de är en av väldigt få aktörer som kan det.

ANNONS

Det var efter att Ryanair meddelade att de lämnar Rygge som det nuvarande bolaget som driver flygplatsen beslutade sig för att stänga flygplatsen den 31 oktober i år. Det nya bolaget Rygge Airport tog då över stafettpinnen och kämpar nu för att starta flygplatsen igen till våren. I veckan fick de besked av regeringen att de får den nödvändiga koncessionen.

ANNONS