TV-triss. På fredag skrapar Jerker Karlsson från hamburgsund triss i TV4 Nyhetsmorgon.
TV-triss. På fredag skrapar Jerker Karlsson från hamburgsund triss i TV4 Nyhetsmorgon.

"Man tror inte att de där lotterna finns"

Plötsligt händer det. På fredag kommer Jerker Karlsson från Hamburgsund till TV 4:s Nyhetsmorgon och skrapar tv-triss med chans att vinna 5 miljoner kronor.

ANNONS
|

Det var i januari som Jerker Karlsson köpte sig en trisslott på Hamburgaren i Hamburgsund. Han slog sig ned med en kopp kaffe och började skrapa. Plötsligt framträder tre tv-rutor. Han tog dock det hela med ro, inget kaffe i halsen och ingen hjärtklappning.

– Nej, det kändes inte något. Man tror inte att de där lotterna finns, så jag gick och frågade Anette som hade kiosken då, om det var sant och det var det. Overkligt är det, säger han.

När samtalet kom från TV4 satt han och familjen fast i bilen i en tunnel Oslo, på väg till Geilo.

ANNONS

– Det var så dålig mottagning och vi hörde inte vad de sa. Det var lite kul, vi skrattade och bad de ringa tillbaka och det är de kanske inte vana vid, men de ringde i alla fall upp igen sen och så gjorde vi klart med tider och allting.

Jerker är garanterad 50 000 kronor men kan vinna upp till 5 miljoner kronor.

– Jag har hört att det är en chans på 80, men jag ser inget annat än 50 000 kronor. Jag har inga förväntningar och jag känner mig inte nervös.

Om det nu skulle bli att han håvar in högvinsten tänker han betala av lån och ge sina barn och barnbarn pengar.

– Jag betalar 6000 i månaden i lån, så det hade ju varit skönt om det blev mindre.

Men en resa blir det, oavsett vinstsumma, men varthän det bär av är inte bestämt. Till yrke är Jerker fast anställd vid Sjöfartsverket. Han lever ihop med sin sambo Helena och tillsammans har de fem barn, varav Jerker har två egna.

ANNONS