Kalnes
Kalnes

Kalnes får ny sjukhusdirektör

Hege Gjessing blir ny sjukhusdirektör vid Sykehuset Østfold Kalnes utanför Sarpsborg, något som blev klart på onsdag kväll, rapporterar Sarpsborg Arbeiderblad. Hon tar över efter Just Ebbesen som lämnade sin post i april efter en viss tids turbulens på sjukhuset.

ANNONS
LocationNorge||

Den nya sjukhusdirektören vid Sykehuset Østfold Kalnes utanför Sarpsborg, Hege Gjessing, kommer närmast från uppdraget som divisionsdirektör vid Sykehuset innlandet, avdelning Konsvinger, uppger den norska tidningen Sarpsborg Arbeiderblad.

Tidigare har hon erfarenhet som sektionsledare från Sørlandet sykehus och för avdelningen medicin och hälsa i Helse Sør-Øst.

Hon har tidigare varit ordförande för den norska läkarföreningen.

– Med Hege Gjessing som administrerande direktör får vi en solid utgångspunkt för den vidare utvecklingen av Sykehuset Østfold, säger styrelseordförande Marianne Fålun, i ett pressmeddelande på onsdag kväll.

Förre direktören lämnade sitt uppdrag

Hege Gjessing tar över efter Just Ebbesen, som var sjukhusets direktör i nio år, och som enligt NRK tidigare i våras till slut själv valde att lämna uppgiften efter påstådda påtryckningar från sjukhusledningen. Påtryckningarna ska ha haft sin grund i den ökända oro från korridorspatienter och andra negativa patientupplevelser, den då senaste tiden på Kalnes-sjukhus.

ANNONS

LÄS MER:Kalnesdirektören lämnar sitt uppdrag

Just Ebbesen menade dock själv att hans förtroende kvarstod.

– Sett utifrån en total betraktelse ser jag att det är bäst för Sjukhuset Østfold att jag, i samråd med styrelseordföranden, avslutar min anställning nu, sa han till NRK i april.

Den tillfälliga efterträdaren har varit Irene Dahl Andersen.

"Utmanande"

Hege Gjessing tillträder sin tjänst den 15 februari 2019.

– Detta är en väldigt spännande och utmanande tjänst vid Norges modernaste sjukhus. Jag är glad för att styrelsen har gett mig den här tilliten, och jag ser framemot att samarbeta med medarbetarna och ledningen i organisationen och inte minst med kommunerna, säger hon i ett pressmeddelande.

ANNONS