Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

gris
Sprallig sugga. Efter många om och men fastnade tillslut årets tävlingsgris på bild.

Julskinka på spel i grisgissartävling

Om mindre än två veckor ska julborden digna av läckerheter, och för många är julskinkan måltidens höjdpunkt. Passa på att plocka hem en gratis skinka i år genom att svara på den "enkla" frågan: vad väger grisen?

Det börjar lacka mot jul och traditionsenligt är det dags för Strömstads tidnings grisgissartävling. Årets gris kommer från Hans-Ola Olsson ekologiska gård i Övre Säm, och hon har väldigt svårt att stå stilla när hon ska fastna på bild.

– Hon blir lite uppspelt när hon får komma ut såhär, säger Hans-Ola Olsson medan han förgäves försöker locka suggan med foder.

Fodret förblir orört, det finns ju så mycket annat att intressera sig för. Suggan skuttar fram och tillbaka på gårdsplanen medan vi försöker hänga på så gott det går.

– Hon brukar gilla att tugga på den där laven, säger Hans-Ola Olsson när hon närmar sig ladugårdsväggen. Men i dag är inte ens den intressant.

Till slut blir en vattenpöl räddningen. Medan hon svalkar sig låter sig årets gris lugnt förevigas för tävlingens skull.

Och nu kära läsare är det dags för er att, utifrån bilden här ovanför, bedöma grisens vikt.

Tävlingen pågår till och med den 20 december. Tre vinnare som gissat rätt belönas med varsin julskinka. Vinnarna meddelas på sms samt publiceras med namn i Strömstads Tidning den 22 december.

Fakta: Så deltar du

Svarsalternativen är 62 kg, 68 kg eller 72 kg.

Skicka ett sms till nummer 72010 med texten: STNB GRIS följt av ditt svar, namn och adress (exempel STNB GRIS 62 Pelle Persson, Storgatan 2, 451 00 Strömstad).

Varje SMS kostar 10 kr.

Tävlingen pågår mellan den 13 och 20 december.

Vinnarna meddelas på sms samt publiceras med namn i Strömstads Tidning den 22 december.