Guldförsäljare jagades på E6

En mängd samtal inkom till polisen under fredagen om guldförsäljare som står längs E6 och försöker stanna bilister. – Vår uppmaning är att inte stanna när någon vinkar vid väggrenen utan ring oss i stället, säger Johan Hilding vid polisen i Strömstad.

ANNONS
|

Under fredagen inkommer flera samtal till polisen om guldförsäljare på E6 under fredagen.

– En bilist blev erbjuden att köpa en guldring för 200 kronor så att han kunde tanka bensin på bilen och köra en kompis till sjukhus. Han fick guldringen men förstod att det inte var guld, så han sa åt dem att följa efter honom så skulle han hjälpa dem. När de närmade sig polisstationen insåg de väl att de blivit lurade och vek undan, men bilisten hade kvar ringen, så den lämnade han till oss och gjorde en anmälan om bedrägeri. Jag skulle tro att ringen är av mässing, förklarar Johan Hilding på polisen i Strömstad.

ANNONS

Hela fredagsförmiddagen går telefonerna varma med samtal från bilister som sett försäljarna längs med E6, bland annat i Tanum, Svinesund, Hogdal och Värmlandsbro.

– För en liten stund sedan stod de på fyra ställen. Vi har åkt längs med E6 de senaste två timmarna, upplyser Hilding när klockan slagit 14.30 på fredagen.

Hilding förklarar att det oftast inte handlar om att folk blir lurade, men att guldförsäljarna är svåra att komma undan.

– De är väldigt påstridiga, så det är inte så att folk går på det, utan de betalar bara för att bli av med dem, säger Hilding.

ANNONS