En bil körde först in i mitträcket på E6: i ena färdriktningen. Efter en stund körde en annan bil in i den andra färdriktningen vid Hogstorp på E6.
En bil körde först in i mitträcket på E6: i ena färdriktningen. Efter en stund körde en annan bil in i den andra färdriktningen vid Hogstorp på E6.

Flera olyckor på grund av besvärligt väder

SMHI har gått ut med en klass 1-varning för vårt område på onsdagsmorgonen.

ANNONS
|

Flera trafikincidenterhar inträffat på morgonen i Bohuslän på grund av det dåliga väglaget på onsdagsmorgonen.

Det är bland annat på E6:an vid Tanum vid Tegen. Larmet om det kom strax efter fem. Det är än så länge oklart vilken typ av olycka det rör sig om - texten uppdateras.

En stund efter det larmades Räddningstjänst och polis i Uddevalla till en olycka vid Råsserödsmotet.

Det visade sig inte vara en olycka utan det är lastbilar som blivit stående i backen. De har inte kunnat ta sig upp på grund av halt väglag.

- Det är mycket halt på vissa ställen och där det blivit mycket snö, säger Håkan Larsson som är polisens inre befäl i Uddevalla. Ingen person ska ha behövt föras till sjukhus efter de larmen.

ANNONS

Vid sjutiden inträffade två singelolyckor på E6:an vid Hogstorp mellan Uddevalla och Munkedal. Det är två personbilar där en i södergående riktning och en i norrgående kraschat i mitträcket. Vid sjutiden är det oklart om någon person skadats allvarligti de olyckorna.

- Det är inga svåra skador utan lättare efter de två olyckor. De har kört in i mitträcket, säger Markus Berg på Räddningsjänsten i Uddevalla.

Vad är din bild av hur det är ute på vägarna?

- Det är moddigt ute på vägarna men tar man det lugnt skada ska detinte vara någon fara,säger Markus Berg.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för Bohuslän och Västra Götaland och den ligger kvar mot onsdag förmiddag.

Det handlar om snö eller blötsnö och vid kusten regn som ställer till det när vägarna är kalla. Samtidigt är vinden hård.

Enligt uppgift till tidningen har busstrafiken det besvärligt på morgonen och turer kan vara försenade.

- Vissa turer på ett 15-tal linjer har ställts in. Det har varit ett utspritt problem kan man säga med väglaget, säger Jens Holmberg som är pressinformatör på Västtrafik.

Vad ska man göra som resenär?

- Ha koll på hemsidan och ha tålamod. Under förmiddagen kan man behöva räkna med förseningar, säger pressinformatören.

ANNONS
ANNONS