Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Fler inställda tåg på morgonen

Fler tåg på Bohusbanan har fått ställas in på fredagsmorgonen.

Bombhotet mot ett tåg har skapat fortsatta problem i tågtrafiken på Bohusbanan på fredagsmorgonen. Vid sjutiden var det tre tåg som ställts in tidigare på morgonen och det finns risk för förseningar. Buss har ersatt de tåg som ställts in tidigare. 

Enligt personal på Trafikverkets presstjänsten beror det på att personal behövt vila ut och att man inväntat det. Det kan också finnas brist på fordon. 

Tåg 3727 Munkedal - Göteborg klockan 06:38 är inställt. Buss ersätter från Munkedal klockan 06:38 via mellanliggande stationer till Göteborg. Taxi ersätter från Svenshögen klockan 07:30 till Stenungsund.

Tåg 13295 Uddevalla - Göteborg klockan 06:47 är inställt. Buss ersätter från Uddevalla klockan 06:47 via mellanliggande stationer till Göteborg.

Enligt Trafikverket räknar man med att tågen ska gå som vanligt efter klockan sju men det finns fortfarande en risk för att vissa resor kan påverkas. Resenärer hänvisas till Västtrafiks hemsida för mer information. 

Det var på torsdagsförmiddagen all tågtrafik från och till Göteborg stoppades. Två MTR-tåg i Göteborg och Södertälje utrymdes efter bombhot. Tåget i Göteborg stannades några hundra meter innan centralstationen och Nationella bombskyddet har undersökt tåget under dagen. Efter cirka fyra timmars undersökning meddelade polisen att inget farligt hade hittats på tåget.