Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Föll i förlängningen i Vi i Femman

Bojarskolan ledde Vi i Femman-semifinalen med en poäng fram till slutmomenten. Det blev så jämnt att finalisten fick koras efter extrafrågor.

Med en poängs ledning gick Bojarskolans femteklass in i momentet ”ja och nej-frågor” i semifinalen i Sveriges Radios Vi i Femman-frågesport.

– Klasserna följdes åt hela vägen. Det var ingen gång som något av lagen ledde med mer än en poäng, säger Daniel Larsen som är lärare för femteklassen på Bojarskolan.

Efter ordinarie slutfråga stod det lika mellan Bojarskolan och motståndarna Mulltorps skola från Vänersborg. Då fick programledarna plocka fram en extrafråga för att kora en finalist.

– Fy tusan, det där var en pärs, väldigt spännande.

När extrafrågan ställs är det viktigt att vara extra snabb och vara först med att trycka på knappen för att få svara.

– Med minsta möjliga marginal åkte vi tyvärr ut. Frågan var i vilken skog Robin Hood bor. Det kunde vi men Mulltorpsskolan var lite snabbare och svarade rätt, berättar Daniel Larsen.

– Men jösses vad bra Adam och Amanda var, våra representanter. De visade stort mod när de står där och det är inga lätta frågor, säger Daniel Larsen.

Precis som i förra veckan när kvartsfinalen avgjordes i Uddevalla följde hela klassen med och en del föräldrar. Med hejaramsor och flaggor stöttade de från läktarposition.

– Alla gick fram och stöttade efter matchen och det är väldigt vackert att se. På fredagsmorgonen ställde sig klasskamraterna upp och spontant applåderade Adam och Amanda, säger en helnöjd Daniel Larsen.