Personen på bilden har inget med händelsen att göra. Arkivbild.
Personen på bilden har inget med händelsen att göra. Arkivbild. Bild: Stefan Bennhage

Elev brännskadades av personal enligt förälder

Förälder riktar kritik mot en skolas rutiner i Strömstads kommun. Enligt föräldern har skolans fritidspersonal av ovarsamhet bränt en elevs huvud med en locktång. Brännskadan ska i sin tur ha förorsakat varande sår och dagliga blödningar från elevens huvud, skriver föräldern.

ANNONS
LocationStrömstad||

Händelsen som ägde rum under hösten ska ha skett på en skola i Strömstads kommun.

Enligt föräldern som skrivit klagomålet på verksamheten ska dennes barn, eleven, ha blivit bränd på huvudet av en locktång, en skada som ska ha vållats av personalen på fritids när de utfört en hårbehandling på eleven.

Föräldern skriver att skadan blivit så omfattande att (klagomålet skrevs 19 dagar efter händelsen) eleven fortfarande inte kan tvätta sitt hår och att hen "varar ner kuddar och sängkläder på nätterna".

Förutom en skriftlig utsago ska också en bild finnas översänd i klagomålet som ska visa att eleven tappat håret där hen har fått sin brännskada, och föräldern kommenterar hårbortfallet med: "Vi vet ej i dagsläget om det kommer att växa ut igen."

ANNONS

Eleven har på grund av brännskadan besökt vårdcentral vid två tillfällen, uppger föräldern.

Klagomålet avslutas med; "Att sådana här skador uppkommer av ovarsamhet under fritidstid anser jag vara oacceptabelt. Sedan hoppas jag att vi som föräldrar skall bli tillfrågade innan vårda barn får "spa-behandling". Jag hoppas innerligt att ni ser över era rutiner."

Fritidspersonalen som utfört hårbehandlingen förnekar att de vållat skada.

Händelsen har anmälts till Skolinspektionen.

Till P4 Väst som uppmärksammat fallet berättar att Skolinspektionen gett Strömstads kommun uppdraget att utreda händelsen.

– Jag kan inte uttala mig om ärendet än. Vi har fått in det här och kommer att utreda det, säger Nicklas Faritzon, chef på barn- och utbildningsförvaltningen i Strömstads kommun, till radiokanalen.

ANNONS