Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

E6

E 6 en av de farligaste vägarna i påsk

E 6, framför allt vägsträckan förbi Tanumshede, räknas som en av de farligaste vägarna i Sverige under påskhelgen.

Påsken är traditionellt sett årets farligaste trafikhelg. Sedan sekelskiftet har i snitt sju personer dött varje år i påsktrafiken i Sverige, och ungefär 260 personer skadas svårt, visar statistik från Trafikverket.

2016 blev dock ett bra år, endast en person fick sätta livet till i påsktrafiken, och säkerhetsinsatser längs svenska vägar kan inge förhoppningar om en långhelg utan dödsoffer.

Förra årets mest dramatiska olycka i påsktrafiken var en brinnande personbil på E6 vid Uddevalla. Olyckan skedde vid 16.30 på skärtorsdagen. Bilen, en Ferrari, voltade enligt polisen ner i ett dike och började därefter brinna, men föraren lyckades ta sig ut.

Skärtorsdagen är startskottet för årets mest intensiva trafikhelg. På vissa vägar kan trafiken fördubblas jämfört med en normal helg. Störst blir trycket vanligtvis på vägarna upp mot fjällen.

Men i Trafikverkets statistik räknas E 6, och i synnerhet vägsträckan i höjd med Tanumshede, som en av Sveriges tio farligaste vägar under påsken. Det beror på den dramatiskt ökade trafikbelastningen där under påskveckan.

De mest olycksdrabbade dagarna är statistiskt sett långfredagen och påskafton. På påskdagen och annandag påsk blir trafiken återigen nästan lika tät när alla påskfirare reser hem.

Det viktigaste tipset till alla bilister som ska ut och åka under påskhelgen är att inte stressa och att vara utvilad.

"Även om det kan innebära något längre resväg kan det vara klokt att välja vägar med mitträcken eller trafiksäkerhetskameror då de är säkrare. Kom ihåg att hålla avstånd och ta regelbundna raster. Tänk på att det fortfarande kan råda vinterväglag." Så skriver Trafikverket i ett pressmeddelande inför påsken.