"Det här är ren skadegörelse, någon vill oss illa"

Midsommarmorgonens brand ombord på restaurang Pråmen har fått ägarna att känna obehag. – Det här är skadegörelse, någon vill oss illa.

ANNONS
|

Larmet om att det brann ombord på Pråmen kom vid 07-tiden på fredagsmorgonen. När en av ägarna, Mohettin Moa Aslan, kom ner till sin restaurang möttes han av förödelse.

– En av glasrutorna till entrén var krossad och inne på golvet låg en gatsten. Det var mycket rök i lokalen och skum efter räddningstjänstens pulversläckare. Det var personal på hamnkontoret och båtgäster i hamnen som upptäckte att det brann.

Hur känner du dig nu?

– Det är första gången jag är med om något sådant här och det känns obehagligt. Det här är ren och skär skadegörelse, någon vill oss illa. Nu behöver vi stärka vår bevakning och skaffa en bättre larmanordning, säger han.

ANNONS

Tillsammans med övrig personal har han haft fullt upp under dagen med att städa upp och komma i ordning inför kvällen.

– Det var sämsta dagen att råka ut för något sådant här. En hel del folk har gått förbi och tänkt äta hos oss, men gått vidare när de har hört om vad som har hänt. Så visst har vi förlorat några gäster under dagen.

Polis, ambulans och räddningstjänst var snabbt på plats i morse. Likaså saneringsfirma och glasmästare.

– Jag är otroligt tacksam för all den hjälp vi har fått. Både Fukt i Väst och Strömstad Glasmästeri ställde upp med kort varsel trots midsommarafton och de ska ha en stor eloge för det. Nu är allt i ordning och vi laddar inför kvällen. Vi har öppet som planerat med god mat och musik, säger Mohettin Moa Aslan.

ANNONS