Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Det besvärliga vädret kommer att fortsätta

Det har skett många halkolyckor i vårt område i det ymniga snöfallet det senaste dygnet. Enligt SMHI kommer det besvärliga vädret att fortsätta i flera dagar. Trafikverket manar till försiktighet på vägarna.

Under söndagen slog snöovädret till mot de södra delarna av Sverige. I de norra och västra delarna av Västra Götaland drog snön in strax efter lunch.

Vid klockan elva på söndagsförmiddagen voltade en personbil på E 6 vid Rylandsmotet i Tanums kommun.
– De hade fått sladd på bilen, glidit ner i diket, slagit runt, och landat på taket, säger Håkan Baatz, insatsledare hos räddningstjänsten. 
Enligt SOS Alarm ska de två personerna som färdats i bilen tagit sig ut ur bilen på egen hand.
– En fördes med ambulans till sjukhus, jag vet inte med vilka skador men personen var vid medvetande, säger Håkan Baatz.
Trafiken stängdes av under bärgningsarbetet.

Vid klockan ett natten till måndagen körde flera bilar in i mitträcket på E6 vid Tanumshede. Inga personer kom till skada i olyckorna som ska ha berott på halka och dåligt väglag. 

Enligt SMHI kommer det besvärliga vädret att fortsätta i flera dagar. SMHI fortsätter klass 1-varna i Västra Götaland under måndagsmorgonen. Under måndag morgon och förmiddag väntas det komma ytterligare 2-5 centimeter blötsnö.

Snön fortsätter att falla ända tills åtminstone onsdag. Sedan väntar nya vädersystem med mer snö och blöta, enligt SMHI.

Trafikverket manar till extra försiktighet i trafiken.

– Det är extra viktigt att hålla avstånd och ha koll på vägbanan, säger Claes Hedberg på Trafikverket.