Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Myren Kenneth Myrvold
Grön ljus. Kenneth Myrvold står bakom hotellanläggningen som nu fått bygglov på Nordkoster. (arkivbild)

Bygglov klart för Kosterbaden

På torsdagen diskuterades Kosterbadens bygglovsansökan om en ny hotellanläggning på Miljö- och byggnämnden. Det blev ett enigt beslut om att ge bygglov till satsningen.

Vid årsskiftet inkom Kenneth Myrvold med en bygglovsansökan till Strömstads kommun gällande bygge av en ny hotellanläggning på Nordkoster, Vettnetvägen 8.

Bygglovet gäller en hotellanläggning på totalt 20 hotellägenheter, fördelade på fem byggnader. I en sjätte byggnad ska restaurang och reception husera.

– Vi beviljade bygglovet efter att Peter Buse från förvaltningen gjort en noggrann dragning kring alla turer som varit därute, säger Bengt Bivrin (MP), ordförande i miljö- och byggnämnden.

Han garderar sig dock på frågan om det nu är klart för bygge.

– Osvuret är bäst när det gäller den här platsen ute på Nordkoster. Det har nästan gått troll i det här projektet. Men vi är i alla fall klara, bygglovet är klart från vår sida, säger Bengt Bivrin.

I den största byggnaden är planen att tolv hotellägenheter ska byggas, varav sex stycken etagelägenheter och en handikappanpassad hotellägenhet.

De fyra resterande huskropparna kommer ha två lägenheter vardera.

Som Strömstads Tidning tidigare rapporterat är tanken att lägenheterna ska fungera som bostadsrätter.

Bostadsrättsinnehavaren har en skyldighet att inte bosätta sig permanent i lägenheten och innehavaren är även skyldig att upplåta sin lägenhet 27 veckor om året till andrahandshyresgäster. Minst 14 dagar måste förläggas i vardera av månaderna juni, juli och augusti.

I sin ansökan skriver Hotell Kosterbaden att deras anläggning är tänkt som ”ett prisvärt boende som under högsäsong kommer hyras ut på veckobasis med hög fokus på nationalparken och för familjer som vill uppleva naturen utan att bo på ett hotell med hög ”partyfaktor”, som man syftar på att Ekenäs hotell och Kostergården hotell är.