Det lär bli ett regnigt nyår, enligt Foreca.
Det lär bli ett regnigt nyår, enligt Foreca.

Räkna med moln och regn till nyårsfesten

Raketer lär skjutas upp ändå. Men natthimlen kommer knappast att vara idealisk för att titta på fyrverkerier.

ANNONS
|

– Moln, regn och 2–3 grader är den troligaste prognosen för tolvslaget, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

Precis som jul är en av de klassiska helgerna då många längtar efter snö så anses det ofta vara idealiskt med en kall stjärnklar natt, varför inte med lätt singlande snöflingor från himlen, när det är dags att vända blad och lämna det gamla året bakom sig.

Fast precis som den senaste tiden i Bohuslän snarare har bjudit på regn och moln så ser det ut bli även de närmaste dagarna.

–Vi är inne i en väldigt ostadig period och även om man hoppas på klarare och kallare väder så ser det tyvärr inte så ljust ut. Det kommer att fortsätta se ostadigt ut under slutet av 2017. Man ska nog befinna sig långt söderut i landet för att få klart väder, konstaterar Christoffer Hallgren.

ANNONS

De kraftiga vindar som härjade nyligen är visserligen över men lite lätt blåst, några meter per sekund, får man ändå räkna med i helgen.

Helt kört för den som hoppas på att solen ska kika fram under dagtid är det inte.

–Det finns chans att det ska spricka upp luckor i molntäcket men det är svårbedömt och det ser ut att kunna hänga kvar en del moln också under de första dagarna av 2018, säger Christoffer Hallgren.

Med molnen kommer också en del nederbörd och chanserna att den ska bestå av snö, för den som nu hoppas på det, ökar ju längre uppåt Dalslands högre terräng man kommer. Utmed Bohuskusten är det, av allt att döma, regn som gäller.

–Från att ha varit väldigt milt för årstiden så kommer det ner kallare luft och därför skulle det kunna bli en del snöinslag i nederbörden i delar av området. Om man ser på natten till 31 december så stiger temperaturen till ett par grader.

Även under kvällen och natten mot nyårsdagen blir det mildare. Så någon gnistrande vintrig start på 2018 ska man inte hoppas på.

–Om det blir molnigt, som det ser ut, så är risken också stor att det blir nederbörd, avslutar Christoffer Hallgren.

ANNONS
ANNONS