Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Björn Järbur ser fram mot sitt nya arbete som sjukhusdirektör inom NU-sjukvården.

  NU-sjukvården har fått en ny sjukhusdirektör

  Nu har NU-sjukvården fått en ny sjukhusdirektör. I juni börjar Björn Järbur jobba inom NU-sjukvården och han lämnar då en tjänst som kommunchef i Ale kommun.

  – Efter många olika ledningsuppdrag inom stat och kommun känns det spännande att få komma till NU-sjukvården, säger Björn Järbur i ett pressmeddelande. Jag hoppas att mina erfarenheter att driva utveckling tillsammans med medarbetare och intressenter kommer väl till pass. Sjukvården är på väg in i en spännande period med större fokus på personcentrerat arbetssätt samtidigt som vi behöver möta medarbetarna på nya sätt för att få behålla kompetensen och få ner sjuktalen. Med min kommunala erfarenhet hoppas jag också kunna bidra till ett gott samarbete mellan sjukhuset och de omkringliggande kommunerna.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  Lång karriär

  Björn Järbur har han en lång karriär bakom sig med ett flertal ledande funktioner inom bland annat kommun, stadsförvaltning och Göteborgs universitet.

  – NU-sjukvården är en av våra stora sjukvårdsförvaltningar i Västra Götalandsregionen, kommenterar regiondirektör Ann-Sofi Lodin. Förvaltningen består av sjukhusen i Trollhättan (NÄL) och Uddevalla. Dessutom ingår Brinkåsens vuxenpsykiatriska anläggning i Vänersborg samt ett 20-tal mottagningar i närområdet. Jag är övertygad om att Björn Järburs breda och djupa ledningskompetens kommer att driva utvecklingen för NU-sjukvården vidare.

  Ersättare

  Björn Järburs företrädare Lars Wiklund lämnar sin tjänst i slutet på april och då går biträdande sjukhusdirektör Anders Kullbratt in som tillförordnad chef tills Björn Järbur är på plats.