Flera olyckor har skett runt om i länet under torsdagsmorgonen. Här på E6 norr om Göteborg.
Flera olyckor har skett runt om i länet under torsdagsmorgonen. Här på E6 norr om Göteborg.

Kaos i morgontrafiken – buss och bilar av vägen

Det dåliga underlaget skapar svårigheter i trafiken i hela länet. Räddningstjänsten varnar trafikanter.

ANNONS
|

En buss åkte av vägen strax innan klockan åtta i närheten av Stenungsund på E6:an i norrgående riktning. Det dåliga väglaget gör underlaget svårt att köra på.

– Bussen har gått in i mitträcket så den står lite dumt till i väntan på bärgning, säger Jörgen Simonsson på Räddningstjänsten i Södra Bohuslän.

Ingen blev skadad i samband med olyckan men påverkade fler i trafiken.

– En personbil som kom bakom bussen hann inte riktigt bromsa så den åkte också ner i diket precis bakom bussen och behöver också bärgas. Men det gick bra med den personen också, säger han.

Under morgonen har fler olyckor inträffat på olika håll. Två personbilar krockade bland annat på Tjörn vid Wallhamns rondell.

ANNONS

Ytterligare en singelolycka i Göta vid Lilla Edet resulterade att två personer transporterades till sjukhus med lindrigare skador efter att bilen hamnat i diket.

– Det är väldigt halt ute på vägarna nu så det gäller att vara försiktig, säger Jörgen Simonsson.

Vid halv nio tiden krockade två bilar öster om Delsjömotet på riksväg 40. Skadeläget är i nuläget oklart och påverkar ett av körfälten enligt Trafikverket. Enligt räddningstjänst är ambulans på plats och fyra personer ska vara inblandade i olyckan.

Vid kvart över åtta körde en personbil av vägen och in i ett träd.Olyckan inträffade på länsväg 1550, Holsljunga. Enligt polisen fördes föraren i ambulans till sjukhus med vad som initialt bedöms som att lindrigare skador. Det ska vara mycket halt på olycksplatsen, enligt Tommy Nyman, presstalesperson för polisen i Västra Götaland.

ANNONS