Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

DK5
Trollkarlar. Barnen mellan fyra och sex framförde "Trolleri". Uppvisningen avslutade vårterminens Dancing Kidz som hålls på Strömstads badanstalt.

Avslutningsdansande barn

I söndags visade barnen några av deras inövade koreografier, bland annat Skaka loss som en partymyra och Trolleri. Applåderna tog nästan aldrig slut.

Ända sedan i januari har barnen mellan två och sex år övat in olika koreografier. Under avslutningsuppvisningen fick varje barngrupp framföra två danser.

- Jag älskar att dansa trollkarlen, säger Mika Taylor efter uppvisningen till Strömstads tidning.

Hennes kusin Nelly Samuelsson har dansat Skaka loss som en partymyra och har därför stora känselspröt som sticker ut från sitt diadem.

- Alla danser var roliga att dansa, säger hon.

Ända sedan 2006 har Nina Andersen Sire hållit i Dancing Kidz på Strömstads badanstalt. Avslutningsuppträdandet brukar ske på annan plats, men den var upptaget så dansarna blev hänvisade till gymnasieskolans stora scen.

- De har varit väldigt pirriga och förväntansfulla och det märks att de blir lite ställda och kommer av sig på en stor scen framför publik. Men det brukar bli lättare för varje gång de uppträder, säger Nina Andersen Sire.

Emma Mathews heter en annan av alla trollkarlar som dansat på scenen, men när Strömstads tidnings reporter närmar sig blir hon fåordig.

- Jag vill hellre dansa på badhuset, det var lite läskigt här, säger hon till slut.

Alla barnen fick diplom. Emma Mathews fick dessutom lite blommor av sin mamma. Fast hon undrade förstås varför hon fick en blombukett. Efter ett litet tag har hon inte längre tid för reportern, för hon ska gå på kalas och ta hand om sina blommor.

- Nu ska vi sätta de här i vatten, säger hon.

I höst drar Dancing Kidz igång igen, i september. Än så länge finns det lediga platser, men tjugo barn är maxantal. Särskilt i gruppen för de yngre blir det trångt, eftersom föräldrarna är med. I den äldre barngruppen erbjuds föräldrarna gratis träning medan barnen dansar.

- Det är kul att badanstalten kan erbjuda något även för de yngre barnen, tycker Nina Andersen Sire.