Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

grävarstöld
Stals men kom tillbaka. En minigrävare stals från en arbetsplats i Strömstad men något gick fel och tjuven körde tillbaka grävaren.

Åtalas för misslyckad stöld av grävmaskin

Stölden misslyckades och tjuven körde tillbaka grävmaskinen till arbetsplatsen. En stöld likväl menar åklagare som nu har väckt åtal mot en 49-årig man.

Det var i april i fjol som den misslyckade stölden ägde rum från en arbetsplats i Strömstad. Någon hade klippt upp låset till grindarna till arbetsplatsen för att ta sig in på området där en minigrävare stod.

Därefter hade grävmaskinen körts ut från området till en väntande kärra på utsidan. Men sen gick något fel.

Efter den tekniska undersökning som polisen gjort har man kommit fram till att tjuven troligtvis körde på ena skärmen på kärran med grävmaskinen vilket gjorde att kärran sedan inte kunde köras.

Och när tjuven insåg detta kördes grävmaskinen tillbaka och grindarna stängdes igen. Kvar på kärran fanns dock dna-spår som kunde matchas med den 49-årige nu misstänkte mannen.

49-åringen åtalas även för stöld, alternativt häleri, av en skylift. Denna stals från ett företag i Munkedal en natt i början av maj genom att någon klippt upp stängslet till företagsområdet.

Senare samma dag mötte en man som arbetade på företaget en bil som hade skyliften på släp vid Saltkällemotet och larmade polis. På E6 vid Ljungskile stoppades ekipaget och polis grep 49-åringen.

Den misstänkte mannen nekar till båda brotten. Han har i förhör sagt att han vid något tillfälle kan ha hjälpt någon med kärran och att hans dna då kan ha hamnat på den.

Vad gäller skyliften har han sagt att han hittade den nedanför sin tomt och skulle köra den till polisen i Uddevalla, men att han missade avfarten.