Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Karin Engdahl, vice ordförande för S i Fyrbodal, är en av undertecknarna.
Karin Engdahl, vice ordförande för S i Fyrbodal, är en av undertecknarna.

Nu är det kyrkoval!

Debatt. Tre politiker från Socialdemokraterna i Fyrbodal skriver att varje röst är viktig för att motarbeta Sverigedemokraterna och de konservativa krafter som vill förbjuda homosexuella att gifta sig i kyrkan.

Du som är medlem i Svenska kyrkan och har fyllt 16 år har rösträtt i detta val.
Socialdemokraterna ställer upp i valet för att det är viktigt att Svenska kyrkan fortsätter att vara en öppen och demokratisk folkkyrka. En kyrka som visar att alla 6,1 miljoner medlemmar är värdefulla och välkomna, oavsett hur troende, tvivlande eller sökande vi är.
Varje röst är oerhört viktig. Konservativa och bakåtsträvande krafter mobiliserar just nu för att stänga dörrar. De vill begränsa kyrkans solidariska arbete och verka mot jämställdhet och jämlikhet. Det kan vi aldrig tillåta.
Socialdemokraterna vill försvara allas rätt att få gifta sig kyrkligt. Mot det står Sverigedemokraternas och de konservativa krafterna som vill förbjuda homosexuella att gifta sig i kyrkan. För oss är det viktigt att Svenska Kyrkan inte blir ett verktyg för att sprida inskränkthet, fördomar och rädsla.
Socialdemokraterna går till val för att säkerställa att vi har en öppen och demokratisk kyrka som värnar om alla människors lika värde. En kyrka som i ord och handling står för våra demokatiska principer och som inte accepterar diskriminering i någon form. 
Kyrkan ska vara en attraktiv och jämställd arbetsplats, med ett jämställt ledarskap. Dessutom ska självklart schysta villkor gälla vid upphandling.
Ett av våra vallöften är att alla aktiviteter i kyrkan för barn och ungdomar ska vara avgiftsfria.
Rösta (S) i kyrkovalet!
Jörgen Hellman, ordförande S Fyrbodal
Paula Holmkvist, ordförande Socialdemokratiska kvinnodistriktet Fyrbodal
Karin Engdahl, vice ordförande S Fyrbodal