Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Mattias Gustafsson, SD.
Mattias Gustafsson, SD.

Ni ska inte bära falskt vittnesbörd

Debatt. Sverigedemokraterna Daniel Engström och Mattias Gustafsson, kandidater i kyrkovalet, menar att de socialdemokratiska insändarskribenterna ljuger om SD.

Replik
Till Socialdemokraterna Fyrbodal, STNB 12/9

Det åttonde budet lyder ”Du skall inte bära falskt vittnesbörd mot din nästa.” Det är därför ledsamt att socialdemokraterna Jörgen Hellman, Paula Holmqvist och Karin Engdahl ljuger när de menar att Sverigedemokraterna är emot att homosexuella ska få gifta sig i kyrkan.
Sverigedemokraterna är för väjningsrätt för präster och anser alltså att ingen präst ska tvingas viga samkönade par mot sin vilja. Vi tycker att det är viktigt att präster, oavsett synsätt i den här frågan, respekteras. Det är en förlust om präster som har en klassiskt kristen tro trillar bort från kyrkan. 
Dessutom var väjningsrätt ett löfte som gavs när det skulle tas beslut i den här frågan. Vi menar att man då inte bara kan ”dra undan mattan” och ändra på detta. Den här frågan är dessutom inte ett praktiskt problem i dag. De samkönade par som vill gifta sig i kyrkan går till en expedition och får hjälp med att boka en vigselpräst.

Daniel Engström, teologie magister, kandidat Lunds stift och kyrkomötet
Mattias Gustafsson, kandidat Göteborgs stift och kyrkomötet