Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Tullen utreder grovt narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott. Två personer har häktats. Foto: Annika Karlbom/Arkiv
Tullen utreder grovt narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott. Två personer har häktats. Foto: Annika Karlbom/Arkiv

Kvinna häktad i opiumhärva

En ung kvinna har häktats misstänkt för grovt narkotikabrott. Kvinnan tros ha samröre med den man som förra veckan häktades för opiumsmuggling.

Förra veckan greps en man från Göteborg av tullen i Svinesund när han var på väg in i Sverige, misstänkt för att ha försökt föra in över ett halvkilo opium. Mannen häktades av Uddevalla tingsrätt som misstänkt för grov narkotikasmuggling.

Nu har ytterligare en person häktats i målet. En kvinna i 20-årsåldern från Partille anhölls i lördags eftermiddag och häktades under tisdagen. Hon är misstänkt för grovt narkotikabrott.

– Det handlar om narkotika som påträffats i en lägenhet. Jag vet inte exakt hur mycket det är, men utifrån mängden är det misstänkt grovt narkotikabrott, säger åklagare Malin Melin.

Mannen och kvinnan misstänks i nuläget alltså för olika slags brott men i båda fallen rör det sig om opium, som är relativt ovanligt i Sverige. Förutom att det i båda fallen handlar om opium kan åklagaren inte utveckla vilket samband som finns mellan de två nu häktade.

– Det är lite olika meningar om vad kopplingen mellan dem är, men de har delvis bott tillsammans, säger Malin Melin.

Ärendet utreds av Tullverkets kriminalavdelning.