Jentegarderoben 2.0. Från vänster, Marte Vedde, Pernille Kjölberg Wikören och Kine Emilie Bruland.
Jentegarderoben 2.0. Från vänster, Marte Vedde, Pernille Kjölberg Wikören och Kine Emilie Bruland.

Två nya namn till Strömstadfestivalen

Den norska podcasten Jentegarderoben 2.0 och norska rapparen Oral Bee är de senaste tillskotten till Strömstadfestivalen.

ANNONS
|

I år kommer för första gången Strömstadfestivalen att arrangeras i staden och festligheterna kommer att ske helgen 4-5 augusti. Sedan tidigare har stora namn som Timbuktu, Loreen och Postgirobygget varit klara för festivalen. Men det blir inte bara musik. Nu är det också klart med den norska podcasten Jentegarderoben 2.0.

Under 2016 nominerades Jentegarderoben 2.0 till årets podcast i Norge. I podcasten hörs de tre tjejerna Kine Emilie Bruland, Pernille Kjölberg Wikören och Marte Vedde. Det hela startade som ett program de gjorde under deras studier. Men när de var klara med studierna kunde de inte släppa sin publik. Programmet görs nu under produktionsbolaget Moderne Media och är en av norges mest omtalade podcasts. Nu kommer de alltså till Strömstadfestivalen för en liveshow av sin podcast.

ANNONS

Ännu ett norskt namn har tillkommit till festivalens musikartister. Närmare bestämt rapparen Oral Bee. Rapparen har varit med länge inom den norska hip hopscenen och släppte sitt första album 2001. Han har även skrivit en självbiografi med namnet "Livet til en norsk boss".

ANNONS