Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

IMG_3095
Peppade inför kvinnodagen. Susanne Hagen, José Palomino, Annika Wendler, Karin Björk och Karin Askberger.

Samarbete inför kvinnodagen

Kulturföreningarna Tayawik, Strömstads Soroptimistklubb och Direktionen för Nytta och Nöje arrangerar för första gången en gemensam fest när internationella kvinnodagen ska firas i Folkets hus.

Den 8 mars firas internationella kvinnodagen i världen sedan uppstarten 1911. I Strömstad har föreningarna Tayawik (Strömstads multikulturella förening), Strömstads Soroptimistklubb och Direktionen för Nytta och Nöje inlett samarbete inför onsdagens evenemang i Folkets hus.

Arrangören Susanne Hagen, som är medlem i Soroptimisterna och Direktionen Nytta och Nöje, är förväntansfull inför festen dit alla är välkomna. Nytt för i år är att festen har flyttats från Skagerack till Folkets hus.

– Det är en fest som har pågått här i Strömstad i omkring 20 år under olika former. Nu blir det lite förändringar eftersom vi tidigare har varit på Skagerack. Att vi i år blir tre arrangörsföreningar gör också att det öppnas för andra möten och förhoppningsvis kanske det här sprider sig till andra målgrupper, säger hon.

José Palomino är ordförande i Tayawik.

– Vi ser det här är som en oerhört viktig dag, vi ser evenemanget som ett bra tillfälle för olika kulturer att mötas och att gemensamt fira en viktig dag. Det känns spännande och för oss är det första gången vi kommer vara med på arrangemanget, säger han.

På körschemat står bland annat lotterier, utdelning av ett stipendium och underhållning. Medarrangören Annike Wendeler Svensson är hoppfull inför festen.

– Vi tror att det här kommer bli ett trevligt tillfälle att träffas på, vidga gränserna och presentera föreningarna för varandra.

José Palomino menar också att festen kan bli en mötesplats för ungdomar i Strömstad.

– Ja, och att det här arrangemanget attraherar unga människor. Tyvärr kan det vara så att när man arrangerar en viss festival så är det riktat mot en viss målgrupp, men det här öppet för alla, säger han.