Klara för Winter Word Festival

Om en månad slår portarna upp till årets Winter Word Festival och delar av programmet har nu släppts. I samband med festivalen kommer Skagerack att invigas som kulturhus.

ANNONS
|

Den 16 till 18 mars är det dags att sätta ordet i centrum. På programmet för Winter Word festival finns personer som gett starka avtryck inom musiken och litteraturen.

Emil och Daniel Nordberg, uppvuxna i Uddevalla och har tagit Humorsverige med storm. De ligger bakom det mest visade svenska klippet på Youtube under 2016 och 2015 och näst mest visade svenska klippet 2014. De är även kända för att göra parodi på Melodifestivalen.

Ebbot Lundberg, är en svensk rocksångare och var tidigare frontfigur i det internationellt erkända bandet Soundtrack of our lives. Han är både låtskrivare och producent och under 2017 hade han en egen programserie, Ebbots ark, där han besökte olika platser i främst Göteborgs men också i Bohusläns skärgård. Ombord på segelfartyget T/S Westkust bjöd han in kända gästartister som fick tolka sina favoritartisters låtar. Programmet hade över en miljon tittare.

ANNONS

Ebba Witt-Brattström, är en svensk litteraturvetare och författare som har gett ut en lång rad böcker med fokus på genusperspektivet. Hon är en stark feminist. Bland annat satt hon med i interimsstyrelsen för Feministiskt initiativ (FI) 2005. Ett av hennes verk som fått stor uppmärksamhet är doktorsavhandlingen om Moa Martinssons författarskap.

Olivia Bergdahl är en ung poet från Göteborg som slog igenom redan som 12-åring. Bergdahl vann Poetry slam 2007 i Helsingborg och året därpå blev hon fyra i världsmästerskapen i poetry slam.

Källa. Wikipedia, Winter Word Festival

ANNONS