Jack Vreeswijk spelar på Kvilleveckan.
Jack Vreeswijk spelar på Kvilleveckan. Bild: Andreas Olsson

Jack Vreeswijk till Kville

Vissångaren Jack Vreeswijk spelar på Kvilleveckan, där det också vankas bland annat marknad, berättarkväll och syttende maj-firande.

ANNONS
LocationKville||

Kvilleveckan startar på lördag den 12 maj och pågår till söndagen den 20 maj. En av de medverkande i nöjesprogrammet är vissångaren Jack Vreeswijk. Han har gett ut fyra egna album, senast "Wichita" från 2012. Vid sin sida har han gitarristen Love Tholin.

De kommer att uppträda i Kville bygdegård fredagen den 18 maj, under rubriken "Två generationer Vreeswijk" kommer de att framföra både eget material av Jack Vreeswijk och av hans far Cornelis, med tillhörande berättelser bakom låtarna.

Kvilleveckan inleds på lördag med bland annat en körkonsert i Fjällbacka kyrka, med Vaksala kyrkokör från Uppsala samt Kville och Fjällbacka kyrkokörer.

ANNONS

På söndag hålls en marknad i Kville bygdegård med utställning av veteranfordon och loppis, samt höns- och fjäderfämarknad.

På tisdag är det konsert i Kville bygdegård med Kustkören och Kville singres som framför visor och sånger från olika länder.

På onsdag den 16 maj blir det berättarkväll i Rabbalshede Folkets park, och på torsdag firar Föreningen Norden syttende maj i Kville bygdegård, där professor Anders Gustavsson som håller föredrag om "Bondeliv i 1800-talets Bohuslän. Söndagen den 20 maj avslutas Kvilleveckan med en musikgudstjänst i Kville kyrka, där kören Ärter och fläsk framför ett program baserat på svensk folkmusik.

ANNONS