Sommaridyll. Mia Gunberg Ådin, artist, Helena Wärling, kultursekreterare, Sven Alfredsson, körledare, samt Jan Andersson och Bengt Karlsson, Wästbälgarna, på Falkeröd.
Sommaridyll. Mia Gunberg Ådin, artist, Helena Wärling, kultursekreterare, Sven Alfredsson, körledare, samt Jan Andersson och Bengt Karlsson, Wästbälgarna, på Falkeröd.

Från flamenco till huldror

Visor på Falkeröd har runt 40 år på nacken. Dags igen är det 5 juli.

ANNONS
|

Det brukar vara vissångarna Frendberg som inleder. Så också i år. Lars-Eric och Johan Frendberg kommer, tillsammans med gästartisten Cavid Carbe.

Veckan efter är det dags för ett par av årets nykomlingar: duon Cosmetisk Heesvijk står på scenen i Falkeröds lada för att knyta samman Cornelis Vreesvijks gamla beundrare med nya som ska upptäcka både det kända och det okända av trubaduren. Erik Bergsten och Thilini Guldbrand tonsätter också Vreesvijks poesi.

När vi kommit fram till 19 juli blir det flamenco i den svenska sommaren. Marinne Holmboe sjunger, Erik Pernblad spelar gitarr och med sig har de dansaren Pia "del Norte" Phohjakallio.

ANNONS

De avslutande tre onsdagarna får besökarna möta lokala artister. 26 juli är det dragspelskväll med Wästbälgarna och veckan efter kommer Grebbestadsmusikern Mia Gunberg Ådin med trion Huldrelokkk, som förutom av Mia består av danska Liv Vester Larsen och norsk-tyska Kerstin Blodig. Deras speciella folkmusiksound är redan välkänt i Bohuslän men också internationellt. Huldrelokkk gör bland annat regelbundna turnéer i Tyskland.

Avslutningen blir också helt i traditionens tecken. Då blir det sånger från brittiska öarna med kören Ärter & Fläsk, som alltid, under Sven Alfredssons ledning, tar de sista tonerna i Falkeröds svit av viskvällar.

– Många artister vill gärna komma till Falkeröd för att den lilla lokalen skapar en speciell närhet till publiken, säger Malin Sellman, arrangör i Grebbestads samhällsförening.

ANNONS