Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

money1
Moneybrother. Den 22 juli står Anders Wendin på Hotel Kosters scen.

De här kommer till Koster

Nu ligger artistprogrammet för sommaren på Hotel Koster klar, och bland höjdpunkterna märks Pugh Rogefeldt, Tommy Nilsson och Så mycket bättre-aktuella Moneybrother.

Den 9 juli startar den musikaliska sommaren på Ekenäs, då Patrik Isaksson är först ut att gästa hotellets terrass. Därefter följer ett brett pärlband av artister och band inom olika genrer.

– Jag har tagit hit dem som jag tycker om och som jag vet har fungerat bra förut. Det är sköna folkkära svenska sommarartister som blandas upp med andra influenser. Celso Paco, som kör en dubbelspelning, bjuder på afrikansk kryddstark musik och Simone Moreno, som också gästar oss två gånger, kommer med en brasiliansk uppsättning, berättar Daniel Albertsson, artistansvarig på Hotel Koster.

Flera av artisterna är flitigt återkommande till Ekenäs. Pugh Rogefeldt är enligt Daniel Albertsson ett hett önskemål från gäster, och kommer därför tillbaka. Även Moneybrother återvänder och kör sin spelning den 22 juli.

– Kul att kunna få hit Anders Wendin, som ju är extra aktuell nu med tanke på sin medverkan i tv-programmet Så mycket bättre. Patrik Isaksson inleder sommaren och det är första gången han spelar hos oss, så det ska bli kul att höra, tycker Daniel Albertsson.

Om de manliga artisterna är många till antalet, är det desto sämre med bredden av kvinnliga. Endast fyra kvinnor sjunger, spelar eller DJ:ar under sommaren.

– Det är jättesynd och väldigt olyckligt, men det är en ren slump, inget avsiktigt. Jag hade velat ha hit både Elin Ruth Sigvardsson och Sophie Zelmani, men de kunde inte. Hur vi lägger upp jobbet till nästa år vet jag inte, men kanske att vi måste börja boka ännu tidigare. Nu får publiken i alla fall njuta av Malin & The Birds som spelar Håkan Hellström-covers, ovan nämnda Simone Moreno samt DJ Sandra och DJ Jill & Karin.