Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Bild: Olof Stenlund.
Bild: Olof Stenlund.

Inbrottstjuvarnas miss – glömde kvar yxa

På fredagen den trettonde upptäckte en man att någon hade rört sig inne i hans bostad strax utanför Skee. Men förutom att ta med sig saker lämnade en person kvar en yxa.

Det var på fredagseftermiddagen vid 17-tiden en man ringde in till polisen. Han märker att det är något som inte står rätt till. Och upptäcker att en annan person har vistats i bostaden under dagen.

– Någon har brutit upp ett fönster och operatören säger till mannen att inte städa eller röra någonting, utan att invänta polis som kommer till platsen, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisregion Väst.

Men tjuvarna har lämnat kvar ett viktigt fynd för polisen.

– Polispatrullen hittar en yxa som målsägande inte känner igen. Det är alltså inte hans yxa, utan det är någon som har lämnat den där. Den tas i beslag och tas med för spårsäkring för att se om vi kan hitta någonting på den, eftersom den kan ha använts vid det här brottet, säger Ulla Brehm.

Mannen har blivit bestulen. Men vad som har stulits kan finns inte med i rapporten, uppger Ulla Brehm. 

– Men att man har stulit något, det har man. För det rubriceras som inbrott. Annars hade det rubricerats som försök till inbrott, säger hon.

Ingen person är ännu gripen för inbrottet.

Tidningen har försökt nå polisen i Strömstad för mer information, utan att nå fram.