Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Maria Eliasson 2.jpg
Kyrkomusiker Maria Eliasson förenar nytta med nöje. På lördag håller hon i en insamlingsgala i Grebbestad där pengarna går direkt till Afrikas Horn.

Grebbestadsbor agerar för Afrikas Horn

Tack vare stort kontaktnät och ett varmt hjärta förverkligar kyrkomusiker Maria Eliasson tanken på en välgörenhetsgala i Grebbestad. Inkomsterna under lördagen går oavkortat till Röda Korset och Läkare utan gränser.

Med sitt projekt Skänk ett korn till Afrikas Horn lever Maria Eliasson upp till uttrycket ”att förena nytta med nöje”. Marias engagemang har spridits i hela samhället och flera företag ingår i arrangemanget tillsammans med samhällsföreningen, prinsföreningen och kyrkan i Grebbestad.

– Jag vill att det ska kännas som att vi också gör något för hela samhället. Alla som vill ska känna sig delaktiga, säger Maria.

Lördagseftermiddagen inleds med mingel kring kyrkan då det också finns möjlighet att köpa biljetter till kvällens konsert. Entréavgiften går direkt till nödhjälp på Afrikas Horn. Utöver ett gott samvete, efter att ha deltagit i hjälparbetet med sin entré, får besökarna en mängd andra förmåner. Fina priser som skänkts från ett tjugotal företag i området kommer att lottas ut med entrébiljetten som lott. Under kvällen står också musikunderhållning på agendan. Cissi Olsson, Ådin/Gunberg, Lina Lönnberg och Niklas Nippe Nordblom håller i musiken såväl som kören Chorus och Grebbestads kyrkokör. Vill det sig väl kommer galan också besökas av en världsartist.

– Det lutar åt att tidigare Hammerfalldeltagaren Magnus Rosén kommer. Det skulle vara häftigt. Då får vi en ännu större bredd än vi redan har, säger Maria.

Maria Eliasson är mån om att skapa förståelse för hjälparbetet och insikt om vikten att ställa upp. Varvat med den Afrikainspirerade musiken kommer Maria berätta om situationen i Afrika och vikten av att dela med sig.

– Jag hoppas besökarna förstår att det som är ett litet korn för oss är stort där.

För att förstärka förståelsen ska Anna Nygren berätta om sitt engagemang i Tanzania. Anna och hennes familj planerar en resa till landet för ideellt arbete i förebyggande syfte. Det rör sig om handlingar som att plantera träd, förhindra ökenspridning och lösa mat- och vattenproblem.

– Tanzania och Afrikas Horn är visserligen olika platser men arbetet som krävs är detsamma. Annas föreläsning kan väcka tankar om ett liknande engagemang på Afrikas Horn, säger Maria.

Maria Eliasson.jpg