Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Sebastian Stjern, grundare av skjortföretaget The Fair Tailor, har fått utmärkelsen Ten Outstanding Young Persons Award. Ett pris som delas ut av Juniorhandelskammaren till framtidens unga ledare.

  Grebbestadbo prisas som ledare

  Sebastian Stjern från Grebbestad prisas som en av framtidens mest lovande ledare. Med utmärkelsen Ten Outstanding Young Persons Award är Stjern en av fem svenskar som får representera Sverige i världsfinalen av TOYP 2011.

  Grebbestadsbon Sebastian Stjern prisas för sin insats som ledare för det egna skjortföretaget The Fair Tailor. Han tilldelas utmärkelsen Ten Outstanding Young Persons Award av Juniorhandelskammaren, och får representera Sverige i världsfinalen som går av stapeln i Bryssel till hösten.

  – Det känns väldigt roligt, en stor ära. Dessutom har priset fått mig att fundera över min egen roll som ledare, något jag inte riktigt gjort innan. Jag vann i kategorin Moral and/or environmental leadership, vilket är detsamma som socialt entreprenörskap. Man tjänar pengar och räddar världen samtidigt.

  Företaget The Fair Tailor har tillsammans med en hjälporganisation i Nepal byggt upp en produktionsanläggning, med syfte att få människor självförsörjande.

  – Vi säljer skräddarsydda skjortor som sys under rättvisa förhållanden med schyssta arbetsvillkor. Miljöaspekten syns i de tygmaterial vi använder. Jag var i Nepal för en månad sedan och hälsade på, då var nio personer sysselsatta i produktion. Vårt mål är att få in fler, berättar han.

  Sebastian Stjern arbetade tidigare som teknikkonsult på Volvo och Saab, men valde att satsa på sin affärsmodell om rättvis produktion.

  – Tack vare fordonskrisen för två år sedan vågade jag säga upp mig. Jag ville se hur långt jag kunde ta min idé. När man känner att man gör skillnad för människor är det lätt att satsa.