Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/7

  Frias från misshandel

  Det går inte att styrka att 32-åringen slog den yngre mannen i ansiktet. Nu frias den åtalade från misstankar om misshandeln på Västra Klevgatan i Strömstad.

  Det var i april förra året som en ung man var på väg hem från krogen med två kompisar. På Västra Klevgatan mötte de en 32-årig man och en kvinna och bråk uppstod. Den unga mannen faller till marken, slår i huvudet i asfalten och förs till sjukhus med livshotande skador.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

  Enligt åklagaren ska 32-åringen ha slagit den yngre mannen i ansiktet så att denne föll men enligt den misstänkte handlade det enbart om en knuff och att han agerade i nödvärn.

  Tingsätten menar dock att det inte finns tillräckligt som styrker åklagarens linje, den yngre mannens vänner har enligt rätten bedöms som osäkra och vaga och de har medgett att de var mycket berusade under kvällen. Tingsrätten väljer därför att fria 32-åringen.

  Däremot har han tidigare under våren döms för bland annat stöld, häleri och rattfylleri. Han avtjänar nu ett fängelsestraff på nio månader.